Којић саслушан по пријави Суљагића

СРНА
Којић саслушан по пријави Суљагића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је Срни да је у Полицијској управи Зворник саслушан у својству свједока по пријави директора Меморијалног центра Поточари Емира Суљагића због изјаве у медијима о смрти Суљагићевог оца, за којег је, како је навео, и сам Суљагић признао да је погинуо много прије јула 1995. године.

"Нисам ја крив што је доказано, а и он је сам признао да му је отац погинуо много прије јула 1995. године, односно 24. децембра 1992. године у Вољавици", рекао је Којић и навео да Суљагићу очигледно смета свако ко се дрзне да јавно говори истину која њему не иде у прилог.

Којић је рекао да се у пријави наводи да је лажним инсинуацијама довео у питање Суљагићев углед.

"Пет сати сам провео на саслушању како бих дао изјаву на ове оптужбе", напоменуо је Којић.

Он је рекао да се у пријави наводи и да се Суљагић осјећа несигурно и угрожено.

"Колико ми је познато он никада није имао проблема од Срба и то треба тако и да остане, али мора да схвати да ми нећемо ћутати на све лажи које нам се подмећу", поручио је Којић.

Којић је нагласио да Суљагић мора да разумије да је Сребреница Република Српска и да он, као и сви други грађани, мора да поштује слободу говора и других људи, те да није истина само оно што он мисли да јесте.

"Ова кривична пријава је само увод у оно што Суљагић и њему слични планирају, а то је хиперпродукција кривичних пријава за све оне који не буду ћутали или не буду причали оно што они желе", оцијенио је Којић.

Он је истакао да не може Суљагић рећи "да га малтретира Додикова полиција".

Којић је оцијенио да је очигледно да је Суљагић умислио да је недодирљив и је он тај који ће да суди и пресуђује, што није добро за будућност свих грађана. /крај/жд/љљ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана