Којић: Сарајево показало све што је могло из ризнице мржње према Србима

ГС
Којић: Сарајево показало све што је могло из ризнице мржње према Србима

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Сарајево је претходних дана показало све што је могло из ризнице мржње према Србима, а доказ те задојености су и погрдне поруке исписане код зграде Суда и Тужилаштва БиХ, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Којић је рекао Срни да су транспаренти са погрдним порукама доказ да у БиХ нема суживота, те да тиме поручују свим Србима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ да су сваког тренутка на нишану исламиста и сепаратиста којима смета све православно, као и да се селе уколико желе да изнесу живу главу.

Он је напоменуо да нигдје нема позива америчке и британске амбасаде за проналазак оних који су поставили ове поруке.

"Како ћуте они, тако се и туриста Кристијан Шмит ућутао, а не тако давно су експресно позивали да будем санкционисан јер сам наводно пријетио повратницима, што показује какви су аршини западних амбасада према Србима у односу на друге народе", нагласио је Којић.

Којић је истакао како је очигледно да сарајевској махали није довољно то што су протјерали више од 157.000 Срба, што су у логорима мучили и убијали Србе него сада отворено пријете, вријеђају и шаљу поруку да нису за мир, да желе рат и да им је унитарна БиХ једини циљ.

"Претходних дана је Сарајево показало све што је могло из своје ризнице мржње према Србима, само још да крену да пуцају по нама, а да на све то сви и даље забијају главу у пијесак и праве се слијепи", оцијенио је Којић.

Уколико се настави таква пракса, сматра Којић, једино рјешење за све народе је мирно разграничење и отцјепљење Републике Српске јер оваква БиХ није добра ни за један народ.

Код Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву јуче су били окачени транспаренти са увредљивим порукама Србима - "Сљедећи пут нећете морати лагати да смо вас отјерали из Сарајева и околине" и "Четници су највеће кукавице".

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић поднио је 24. августа захтјев за одржавање мирног скупа у петак, 1. септембра, испред зграде Тужилаштва БиХ због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића.

Сарајевска полиција забранила је окупљање испред Суда и Тужилаштва БиХ због "неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога", али су мирни протести под слоганом "Граница постоји" одржани на ентитетској граници линијама код Источног Сарајева, Лопара, Добоја и Невесиња гдје су окупљени грађани на пола сата блокирали саобраћај.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана