Којић: Политикантство организација из Сребренице и притисак на институције Српске

Срна
Којић: Политикантство организација из Сребренице и притисак на институције Српске

БАЊАЛУКА - Отворено писмо премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу које су упутили представници удружења "Мајке енклаве Сребреница и Жепа" и "Жена Подриња" представља политикантство и врсту притиска на званичне представнике Републике Српске, рекао је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

Којић је рекао да је, с обзиром на то да организације из Сребренице показују незадовољство у процесу тражења несталих, сагласан са тим да Институт за нестала лица БиХ не ради адекватно свој посао у процесу тражења, те је указао да је присутна дискриминација када је ријеч о тражењу лица српске националности.

"Знамо да је присутна дискриминација када је ријеч о тражењу несталих лица српске националности. Можда се можемо договорити да је потребно да се Институт за нестала лица БиХ укине или у некој блажој мјери реформише", поручио је Којић.

Он је нагласио да породице не треба да се баве политикантством, већ процесом тражења несталих лица и указао да је у конкретном случају ријеч о притиску на премијера Републике Српске Радована Вишковића.

"Ово се не смије дешавати и мора бити осуђено од свих у БиХ", поручио је Којић.

У отвореном писму предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу представници удружења "Мајке енклаве Сребреница и Жепа" и "Жена Подриња" навели су да "мајке Сребренице, Братунца и других општина Подриња и након 28 година још трагају за својом дјецом, која су побијена у јулу 1995. године".

"Обраћамо Вам се са молбом да нам доставите информације о гробницама за које још не знамо", наведено је у отвореном писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана