Којић: Покренути питање одговорности поводом спуштања застава на пола копља

Срна
Foto: Скриншот

САРАЈЕВО - Потребно је покренути питање одговорности поводом спуштања застава на пола копља на зградама институција БиХ и Тргу БиХ у Сарајеву, како би се у будућности спријечило недозвољено и неовлаштено дјеловање као у овом случају, рекао је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

Којић је истакао да на нивоу БиХ не постоји закон о празницима и подсјетио да за спуштање застава на пола копља није постојала никаква одлука Савјета министара.

"Без одлуке Савјета министара заставе се не могу спуштати ни у ком случају, па ни у овом, у којем су они то злоупотријебили и урадили, али очигледно да су то одређене бошњачке структуре урадиле јер они БиХ доживљавају искључиво као муслиманску и исламску", истакао је Којић.

Он је навео да се из Републике Српске из дана у дан шаљу институционалне поруке кроз Народну скупштину и Владу Републике Српске да такво понашање не може проћи, те да антидејтонско и антиуставно понашање може само да сруши БиХ.

"Сви ти који раде овакве и сличне ствари раде директно на рушењу БиХ. Ми имамо своју, можемо рећи државу унутар БиХ, Републику Српску и то је наша светиња и то је оно што ћемо ми штитити", нагласио је Којић.

Раније данас, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац затражио је од надлежне службе у заједничким институцијама информацију о томе на основу којег акта или налога су заставе БиХ 11. јула спуштене на пола копља на зградама институција БиХ и Тргу БиХ у Сарајеву, с обзиром на чињеницу да Савјет министара није донио одлуку о проглашењу овог датума даном жалости у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана