Којић: Подношење кривичне пријаве против Ранкића- аутогол тужилаштва

Срна
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Подношење кривичне пријаве против начелника општине Братунац Срђана Ранкића је аутогол Тужилаштва Републике Српске, које би требало да се бави онима који су убијали српску нејач у Подрињу, изјавио је Срни предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић.

Он је рекао да фотографије убијене српске дјеце, цивила и војника у протеклом рату, због чијег је постављања републичко тужилаштво поднијело кривичну пријаву против Ранкића, треба да буду изложене цијеле године, да би их видјели сви који су учествовали у разбијању Југославије, а "који сада помажу Бошњацима како би амнестирали своју улогу у претходном рату".

"До када ће се све завршавати само на истрагама, док се зликовци шетају слободно?", упитао је Којић.

Он је рекао да Тужилаштво нема основа да кривично гони Ранкића.

"Сваки слободоумни Србин мисли исто, а то је очигледно кажњиво", нагласио је Којић.

Он је додао да је то директан удар на Републику Српску.

"Знамо сви да је Народна скупштина Републике Српске донијела одлуку о кажњавању оних који Српску погрдно називају", рекао је Којић и нагласио да би Тужилаштво требало да се бави Меморијалним центром Сребреница који је објавио извјештај о негирању геноцида.

Тужилаштво Републике Српске поднијело је кривичну пријаву против начелника општине Братунац Срђана Ранкића који је уочи обиљежавања годишњице злочина у Сребреници одобрио постављање фотографије страдалих Срба у посљедњем рату у БиХ дуж пута ка Поточарима.

"На моју адресу стигла је кривична пријава од Тужилаштва Републике Српске као осумњиченом за почињено кривично дјело јавно изазивање и подстицање насиља и мржње, а у вези са постављањем фотографија убијене српске деце, цивила и војника током рата 1992-1995, дуж регионалног пута Братунац-Поточари", написао је Ранкић на својој "Фејсбук" страници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана