Којић: Осуда свих политичара који сматрају да Шмит треба да намеће законе

Срна
Foto: ГС

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић осудио је данас изјаву посланика Ђорђа Вучинића да високи представник, легалан или не, једини може да донесе измјене Изборног закона, јер је Кристијан Шмит самозван и чини све да ослаби Српску.

Којић је истакао да Шмит у БиХ борави без туристичке визе и да сваким даном покушава да нашкоди Републици Српској.

"Осуђујемо све политичаре ма којој партији припадали који се састају са међународним дипломатама који све чине да уруше Републику Српску за коју су наши најмилији дали животе. Ту прије свега мислимо на америчку и британску амбасаду, али и на самозваног високог представника", рекао је Којић Срни.

Он је нагласио да је Република Српска скупо плаћена и да нико нема право да сарађује са онима који желе да ту светињу ослабе или јој учине било шта лоше.

Посланик Листе за правду и ред у Народној скупштини Републике Српске Ђорђе Вучинић изјавио је да је на састанку са ОЕБС-ом рекао да измјене Изборног закона БиХ блокира СНСД у Дому народа и да је једина институција која може да донесе измјене Изборног закона високи представник - био он легалан или нелегалан.

"Никада нисам сједио ни са ким из ОЕБС-а, него ОСЦЕ-а...", рекао је Вучинић током расправе о Приједлогу закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, који је пред посланицима по хитном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана