Којић: Комшић и Бећировић јавно врше притисак на правосуђе

Срна
Којић: Комшић и Бећировић јавно врше притисак на правосуђе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, - Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић поручио је да Република Српска неће ћутати о злочинима почињеним над Србима, те да су недопустиве изјаве чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Дениса Бећировића који јавно врше притисак на правосуђе.

Којић је рекао Срни да је више више од три деценије од стравичних злочина над српским становништвом у Јошаници било потребно да се коначно подигне оптужница, те оптужени за овај злочин требају бити у притвору да се не би поновио случај “Махмуљин”.

Он је истакао да је тај злочин морао бити процесуиран много раније и да су ти оптужени до сада морали бити иза решетака.

Којић је у име породица које представља јавно тражи од БиХ правосуђа да ови оптужени буду приведени и да почетак суђења чекају из затвора.

Он је навео да се притисак на правосуђе могао јасно видјети претходних дана у изјавама Комшића и Бећировића који лично прозивају главног тужиоца БиХ Миланка Кајганића због подигнутих оптужница за Јошаницу.

-То је слика БиХ правосуђа које је у раљама политике - рекао је Којић и додао и да притиске на Суд БиХ врше и бошњачка удружења која су умислила да само Срби треба да одговарају, јер их је ово корумпирано БиХ правосуђе размазило и навикло на такву праксу.

Који је истакао да је убиство 56 српских цивила нормално за Комшића који тврди да не треба изјадначавати жртве и агресора, те га упитао да ли су и у Јошаници били агресори дјеца од двије године.

Он је позвао Комшића да каже да ли постоји једно мјесто у БиХ у којем су Срби убијени, а да би тај злочин по њему требао бити процесуиран.

-Наша убијена дјеца, мајке, очев и наши цивили су, такође, били жива бића и док год он и њему слични буду гледали другачије, овдје неће бити суживота, а он и политичко Сарајево потпомогнуто западним амбасадама не желе овдје мир, њихова жеља је што више српске крви да се пролије - оцијенио је Којић.

Којић је нагласио да Суд БиХ овај процес мора да заврши брже него што је то у случају са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, јер је вријеме сада један од савезника монструма који су на Никољдан 1992. године починили стравичне злочине. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана