Којић: Изетбеговић износи ноторне лажи о Српској и Додику

Srna
Foto: Arhiva

Лидер СДА Бакир Изетбеговић износи ноторне лажи о Републици Српској и њеном предсједнику Милораду Додику којег покушава да представи као личност која угоржава интегритет другог народа, изјавио је данас посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

- Изетбеговићева прича да је у Српској апартхејд и све морбидне тврдње и етикете које покушавају да наметну како би Републику представили у дргачијем свјетлу су ноторна лаж, али је чињеница да те политике Изетбеговић проводи према Србима у ФБиХ - оцијенио је Којић за Срну.

Којић је подсјетио да су се Бошњаци и Хрвати у знатном броју вратили у Српску, за разлику од Срба који су у Федерацији БиХ  постали статистичка грешка и немогуће им је да тамо обезбиједе конститутивност и заступљеност у институцијама унутар ФБиХ.

Изетбеговић то, каже Којић, очигледно намјерно заборавља, нагласивши да је то политика коју је он проводио све вријеме своје власти како би Срби у ФБиХ били потпуно сведени на то на шта су данас.

- Њему смета заштита интегритета српског народа, али и заштита уставног поретка Српске и Устава БиХ, коју проводе Додик и политика СНСД-а, на челу са њим - нагласио је Којић.

Он је указао да је управо Изетбеговић зачетник такве политике, али и други политичари у ФБиХ који проводе антидејтонске и антиуставне мјере на штету свих народа, превасходно на штету Српске и српског народа.

- Сматрам да је провођење мјера које су у супротности са Уставом на штету свих народа - истакао је Којић.

Он је напоменуо да Изетбеговић своја настојања покушава увити у вео како би оптужио Додика за сецесионистичку политику.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је "да Бошњаци и Хрвати у Републици Српској живе у апартхејду", као и да се политика предсједника Републике Српске Милорада Додика "огледа у антидејтонским активностима и пријетњама сецесијом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана