Којић: Хелез свјесно диже тензије

Срна
Којић: Хелез свјесно диже тензије

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић позвао је министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да каже чије су то снаге у БиХ, осим Еуфора, спремне да осигурају безбједност, одакле су дошле и шта раде овдје.

- Да ли нам то Хелез жели рећи да су се муџахедини вратили у БиХ како би побили оне Србе које нису стигли за вријеме рата? Знамо да су они били продужена рука такозване армије БиХ и да су били активни када је требало чинити монструозне злочине, када је требало касапити Србе и српску нејач - рекао је Којић.

Он је оцијенио да Хелез свјесно изазива страх код грађана и свјесно подиже тензије јер се очигледно најбоље сналази у хаосу, гунгули и у стању страха код грађана.

Којић је напоменуо да Хелез прича о камповима у Републици Српској у којој му се привиђају инструктори из Русије, а ваљда зна да је Руска Федерација гарант Дејтонског мировног споразума и да на тај начин удара по том споразуму како би нам послао поруку да га не поштује.

Колико је БиХ држава без будућности, сматра Којић, показује и чињеница да особа попут Хелеза обавља једну тако озбиљну функцију као што је министар одбране.

- Хелез би требало да одговори докле се стигло са сакнционисањем одговорних за додјелу захвалнице Оружаних снага БиХ Удружењу жСедме муслиманске витешке ослободилачке бригадеж из Зенице, јер знамо каква су звјерства починили чланови те бригаде, умјесто што прича глупости и удара на Републику Српску - истакао је Којић.

Према његовим ријечима, Хелез на сваки начин жели личну промоцију, али и да скрене пажњу на себе, макар и глупостима.

Зукан је гостујући на Н1 изјавио да у БиХ имају одређене снаге других држава које су, осим Еуфора, довољне да обезбиједе потпуну сигурност и помогну БиХ да буде сигурна. "Могу поручити грађанима зато што знам кога имамо, шта имамо у БиХ да буду мирни и спокојни, да нема никаквих проблема", рекао је Хелез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана