Којић: Гдје су гробнице Срба који се воде као нестали?

Срна
Којић: Гдје су гробнице Срба који се воде као нестали?

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да је изјава посланика СДА Амора Машовића "да се у Сребреници крије још најмање 80 масовних гробница" у најмању руку дегутантна и непримјерена, те упитао гдје су гробнице 49 Срба који се воде као нестали?

Којић је оцијенио да се Машовић "повампири" обично почетком јула уочи комеморације у Поточарима како би подизао тензије и ширио лажи, те да је познато да је ријеч о човјеку који ће све учинити како би Србе и Републику Српску напао и испунио наредбе политичког Сарајева.

Којић је Машовића јавно упитао да ли су лобање које су, како он тврди, виђене на Каменичком брду набијене на штап припадале муслиманима које су убили Срби или су се они, пак, поубијали међусобно због свађе у сопственим редовима, јер постоје подаци да је и тога било у пробоју ка Тузли.

"Гдје су укопани борци 28. дивизије Другог корпуса такозване Армије БиХ погинули током пробоја под командом Рамиза Бећировића? Ја ћу му рећи - у Поточарима као жртве некаквог геноцида, што је само показатељ да је Гидеон Грајф и његова независна Међународна комисија дала добро мишљење и квалификацију о дешавањима у јулу 1995. године", истакао је Којић.

Он је упитао и зашто се Машовић, који је дуго година био у руководству Института за нестала лица БиХ, није обратио медијима прије три дана, када је обиљежавана 31 година од страдања 3.267 Срба из Подриња?

"Тада је ћутао јер је ријеч о српским жртвама, а он је један од заговорника минимизирања убијених Срба. Он је један од најодговорнијих за овакво стање у Институту и јавља се само дан пред сједницу Парламентарне скупштине на којој ће бити ријечи и о Институту за тражење несталих, јер је добио инструкције од својих ментора", истакао је Којић.

Он је поручио да би Машовићу било боље да ћути јер је то много моралније него да држи придике и шири лажи које ће подићи тензије, прије свега у Подрињу, а онда и у БиХ.

"Осмјелио се Машовић да прича шта је правда, а једино са чим сам сагласан са њим јесте да правде нема, али добрим дијелом је нема и због његовог дјеловања у Институту за тражење несталих лица БиХ", нагласио је Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана