Којић: Дедовићева на страни рушитеља Српске и убица српског народа из Подриња

Срна
Којић: Дедовићева на страни рушитеља Српске и убица српског народа из Подриња

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Судија Јасмина Ћосић Дедовић у прошлости је стала на страну рушитеља Републике Српске и учествовала у ослобађању Насера Орића, због чега мора бити усвојен захтјев за њено изузеће у евентуалном наставку процеса против предсједника Српске Милорада Додика, сматра предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

"Имамо ли у виду да је била у тиму тужилаца у процесу против генерала Ратка Младића, нико у Републици Српском не може да не посумња у њене јасне намјере сатанизације Српске и функције предсједника Републике, али и жеље да се тако повампирена поново наруга породицама убијених Срба Подриња и цијеле Српске", рекао је Срни Којић.

Он каже да Дедовићева сматра да ће уз помоћ Кристијана Шмита и америчке Амбасаде, уколико потврди оптужницу против предсједника Републике Српске, заузврат добити унапређење у Суду БиХ.

Очигледно, додао је, Дедовићева не зна да је Шмит туристички на овом простору и да јој не може помоћи ако монтира оптужнице и ради по његовој наредби.

"Налогодавци ове оптужнице су знали да је она жељна реваншизма јер се Додик противио њеном именовању за судију у Хагу, па су јој дали прилику за освету, што је објеручке прихватила", рекао је Којић и додао да у БиХ нема будућности док такве особе буду запослене у Суду БиХ.

Према његовим ријечима, такође неће бити мира, суживота и будућности све док политичко Сарајево и западне амбасаде буду користили суд за обрачун са српским народом и Републиком Српском.

Адвокат Горан Бубић, бранилац Милорада Додика, рекао је јуче Срни да је Суду БиХ упутио приједлог за изузеће судије Дедовић у случај да поступа у предмету против Милорада Додика.

Бубић је појаснио да је приједлог за изузеће упућен на захтјев Милорада Додика, те додао да одбрана сматра да у овом предмету судија Дедовић не може поступати зато што постоје околности које изазивају разумну сумњу у њену непристрасност.

Он је навео да је судија Дедовић својевремено била кандидат за судију Међународног кривичног суда у Хагу, а Милорад Додик, тада у својству српског члана Пресједништва БиХ, противио се њеном именовању на наведену правосудну функцију у име БиХ јер би то била увреда за Србе и Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана