Којић: Да ли су ратне заставе у Поточарима и Сребреници марш мира или војни марш!?

Срна
Којић: Да ли су ратне заставе у Поточарима и Сребреници марш мира или војни марш!?

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић потврдио је Срни да се ратне заставе тзв. Армије БиХ и ове године вијоре Сребреницом и оцијенио да учесници "Марша мира" у Републици Српској показују дрскост и у Подрињу, гдје је убијено 3.267 Срба, поново распирују духове зла.

"Да ли ово може да се назове жМаршом мираж или војним маршом!? Ратне заставе, униформе и дјеца са пушкама су порука Србима да је ово прослава пробоја 28. Дивизије тзв. Армије БиХ и да они млађе генерације уче да рат није завршен и да требају убијати Србе", рекао је Којић.

Наводећи да се ратне заставе тзв. Армије БиХ и ове године вијоре Сребреницом од Незука, гдје се скупљају учесници "Марша мира", па до саме Сребренице, Којић је рекао да је данас добио више позива српских мајки које га плачући питају шта се ово дешава и ко је ово дозволио.

Којић каже да је и сам затечен и да не зна шта да им одговори.

"Ми у Добровољачкој не смијемо ни бројанице имати на рукама када идемо да положимо цвијеће и запалимо свијеће, а они се у Републици Српској бахате и показују дрскост, безобразлук и силу, у Подрињу у којем су убили 3.267 Срба, поново распирују духове зла и показују нам да не смијемо никад да им вјерујемо", нагласио је Којић.

Он је навео да учесници "Марша мира" наводно иду да се поклоне жртвама наводног геноцида.

"Данас сам срео једног којем они иду да се поклоне, шета кроз Поточаре, кренуо да се поздрави са неким људима, можда некима који као и он, имају надгробни нишан. Говорим о Јусуфу Јуси Смајловићу који је жив и здрав, до скоро је радио у општини као возач", каже Којић.

Којић је нагласио да породице које представља позивају Тужилаштво БиХ да покрене истрагу због ових догађаја, изразивши бојазан шта ће бити сљедеће године, уколико ово не буде санкционисано.

"Уколико се ово не санкционише не смијемо ни да помислимо шта нас чека сљедеће године. Гледамо америчког амбасадора како клечи у Поточарима и јавно говори да је на њиховој страни, и због тога сумњамо да ће Суд БиХ било шта покренути по овом питању, јер је у њиховим раљама и извршава њихове захтјеве. Бојим се да су осјетили да је сада моменат за жартиљеријскиж напад на Републику Српску са само једним циљем, а то је укидање наше отаџбине", рекао је Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана