Којић: Брамерц наставља са праксом игнорисања страдања Срба

Срна
Којић: Брамерц наставља са праксом игнорисања страдања Срба

БАЊАЛУКА - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић сматра да је главни тужилац Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Серж Брамерц у извјештајима Савјету безбједности УН наставио са праксом да игнорише страдање Срба и злочине који су почињени над српским народом.

"Чуди ме да се Брамерц у току свог обраћања није бавио чињеницом да се суђења за злочине који су почињени над Србима од Петог корпуса такозване Армије БиХ не одвијају предвиђеном динамиком и темпом, већ се стално одгађају, као што је случај Добровољачке улице и Ејупа Ганића", рекао је Којић.

Којић истиче, да Брамерц није желио да каже да Бошњаци величају Сакиба Махмуљина и да је Суд БиХ учествовао у његовом бјекству у Турску.

"Све ове врло јасне чињенице које су добро познате јавности Брамерц није желио да помене у свом извјештају у Савјету безбједности УН, већ је наставио са праксом да се сатанизује комплетан српски народ, што је врло лоша порука од неког ко би као главни тужилац требало објективно да гледа на све догађаје и злочине који су почињени, без обзира о којој се етничкој групи ради", истакао је Којић.

Којић каже да на овај начин сатанизују Србе, не уважавају српске жртве како би се задржала њихова теза да су Срби злочинци, а други жртве, без упуштања у јасне чињенице и доказе о злочинима почињеним над Србима.

"Брамерц није желио у свој извјештај да стави да злочини над Србима нису добили свој епилог, а са онима који су ушли у суднски процес одуговлачи се искључиво да не дође до осуђујуће пресуде", закључио је Којић.

Главни тужилац Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Серж Брамерц обратио се јуче Савјету безбједности УН у вези са радом Тужилаштва, када је упозорио на континуирано порицање ратних злочина и величање осуђених ратних злочинаца у земљама бивше Југославије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана