Којић: Бошњаци „маршом мира“ шире националну мржњу

СРНА
Којић: Бошњаци „маршом мира“ шире националну мржњу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је да "маршеви мира" Бошњака са којих се шаљу ратнохушкачке поруке којима се узнемирава јавност и уз покличе под којима су убијани Срби шире националну мржњу и нетрпељивост, те се нада да ће полиција Српске провести истрагу о таквом скупу у Котор Варошу.

Коментаришући такозване маршеве мира који су одржани у Котор Варошу и Босанској Крупи, гдје су униформисана лиса носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинске управе уз повике "Текбир - Алаху екбер", Којић је рекао да ту постоје елементи кривичног дјела, те изразио наду да полиције Републике Српске већ спроводи истрагу о дешавањима у Котор Варошу.

"Овдје има елемената кривичног дјела ширења националне, расне и вјерске мржње и треба бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву против одговорних да буду процесуирани, јер је то сигурно најбољи начин превенције потенцијалних сличних догађаја", рекао је Којић.

Он је истакао да такви такозвани "маршеви мира" не могу да допринесу толеранцији, повјерењу и помирењу у БиХ.

"`Марш мира` је у ствари марш ширења националне мржње и нетрепељивости, и то у Котор Варошу гдје је већинско српско становништво, а ми из Републике Српске не можемо да одемо у Сарајево да обиљежимо страдање војника ЈНА у Добровољачкој улици", навео је Којић.

Према његовим ријечима, од бошњачких удружења у континуитету долазе поруке мржње, док такве поруке из Републике Српске не долазе никада, иако се по правилу Српска оптужује за наводно рушење БиХ.

Такозвани маршеви мира одржани су у Котор Варошу и Босанској Крупи гдје су униформисана лица носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинске управе. Међу њима је био и већи број младих и дјеце у маскирним униформама, зеленим береткама и обиљежјима злогласне Армије БиХ, који су узвикивали "Алаху екбер".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана