Којић: Бећировић поручује да не преза од нових ратних злочина

Срна
Којић: Бећировић поручује да не преза од нових ратних злочина

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састанком са Атифом Дудаковићем послао поруку Србима да не би презао од нових ратних сукоба, а породицама српских жртава да нема ни трунку саосјећања за њихове убијене.

"Осим што се бави камповањем по западним амбасадама гдје на све могуће начине покушава да ослаби Републику Српску, Бећировић је показао какву БиХ жели, а то је држава у којој се оптуженици представљају као хероји, у којој би Срби били грађани другог реда, у којој српска жртва не би смјела бити ни споменута", оцијенио је Којић, реагујући на јучерашњи састанак Бећировића и Дудаковића у Бихаћу.

Којић пита да ли за Бећировића постоје неке санкције као за представнике Републике Српске?

"Да ли ће амерички и британски амбасадори показати једнаке аршине за све политичаре, или ће се и након овога правити наивни и слијепи код очију?", напоменуо је Којић.

Коић је истакао да је Бећировић још само требао рећи да ће Дудаковић бити ослобођен за ратне злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине за шта га оптужница терети, мада је, како је нагласио, свима јасно да га Суд БиХ неће осудити, "да ли због динамике суђења која би била много бржа у Танзанији, Малију или Етиопији, него у оваквој накарадној заједници званој БиХ".

"Замислите да се неки српски функционер слика или састане са неким ко је оптужен за неки злочин. Па ја мислим да би све западне амбасаде урадили све да укину Републику Српску, јер сви они мрзе Србе и српска суза за њих нема родитеља", истакао је Којић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се јуче у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се пред Судом БиХ суди за ратне злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му је "одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ".

Атиф Дудаковић и петнаесторица припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ оптужени су за злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана