Стевандић: Која војска треба бити на парастосима ако не српска

Срна
Стевандић: Која војска треба бити на парастосима ако не српска

БАНЈАЛУКА - Не знам која би друга војска требала да се појави на парастосима и комеморацијама на Козари и у Братунцу, ако не Српска, истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

”Нацистичка Муџахединска Хрватска Која ако не српска Из Србије или Републике Српске мање је важно. Знамо ко су ту жртве, а ко злочинци”, написао је Стевандић на друштвеној мрежи “Икс”, уз фотографије наслова сарајевских портала поводом дефилеа питомаца Војне академије у Београду улицама Приједора.

Питомци Војне академије у Београду продефиловали су јутрос улицама Приједора уочи обиљежавања 82 године од Битке на Козари, којем су присуствовали на Мраковици.

Тридесетак кадета и двадесетак старјешина овог наставног центра дефиловало је од хотела “Приједор” главним градским шеталиштем до Позоришта Приједор.

На Мраковици су у заједничкој организацији влада Републике Српске и Србије данас обиљежене 82 године од Битке на Козари, која је симбол страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа у Другом свјетском рату.

Током ове битке убијено је око 40.000 цивила, док је 68.000 одведено у логоре, међу којима више од 23.000 ђеце.

У Братунцу су јуче обиљежене 32 године од страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу, а парастос за 3.267 српских жртава служио је НЈегова светост патријарх српски Порфирије.

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић рекао је да се „мора одмах утврдити ко је уопште дозволио да Војска Србије уђе на територију БиХ“.

„Прво и основно питање овдје је, ко је одобрио улазак војске Србије у БиХ? Предсједништво БиХ то није учинило. Да ли је то урадило Министарство одбране? То се одмах мора утврдити. Ако није ни Министарство одбране, онда је ријеч о класичном акту агресије“, навео је Комшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана