Кнежевић: Питали су нас да ли долазимо из исламског или хришћанског дијела БиХ

РТРС
Кнежевић: Питали су нас да ли долазимо из исламског или хришћанског дијела БиХ

БАЊАЛУКА - На фестивалу културе и умјетности Истанбул - Бујукчекмече у Турској организатор је забранио истицање заставе Републике Српске, поред заставе БиХ, а директор Ансамблq народних игара и пјесама (АНИП) “Веселин Маслеша” из Бањалуке Немања Кнежевић каже да им се овако нешто никада раније није догодило и да је недопустиво.

Он је, каже, из протеста напустио дефиле, док су фолклораши наставили шетњу али без пјесме и игре.

У изјави за РТРС је навео да је фестивал у Турској један од најбољих на свијету, да су они наступали на бројним догађајима и да је овакав пропуст недопустив.

-Приликом доласка на фестивал поједини из организације питали су из којег дијела БиХ долазимо, исламског или хришћанског. Ми смо појаснили да долазимо из Републике Српске. Мислим да је ту негдје био коријен овог проблема па су нас спријечили да користимо нашу заставу уз заставу БиХ - навео је Кнежевић.

Додао је да се организатори уопште нису потрудили да објасне зашто забрањују заставу Републике Српске, док је, каже, истовремено била истакнута застава тзв. Косова.

-иј смо да се без проблема истиче застава тзв. Косова, а да одатле није ни било представника. Неко од турских чланова је носио ту заставу - навео је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана