Кнежевић одбио из притвора свједочити против Ђукановића

Срна
Foto: Инфо4с.нет

ПОДГОРИЦА - Бизнисмен Душко Кнежевић одбио је, док је у притвору, да свједочи о случајевима “Ничија кућа” и “Први милион” против бившег предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, саопштили су његови адвокати, који су га посјетили данас у притвору у Спужу.

Кнежевић је јуче саслушан у Вишем суду у Подгорици, а адвокат Марко Ивановић рекао је да га је тужитељка Тања Чолан Делетић обавијестила да је ту у својству грађанина и да треба да одговори на питања у вези са случајевима “који су још у фази извиђаја”.

Ријеч је о аферама названим “Ничија кућа” и “Први милион”, те повезаности Ђукановића са кастоди рачуном.

“Кнежевић је одбио да се изјашњава о тим предметима и рекао тужитељки исто што је недавно рекао медијима, да неће одговарати на питања док је у затвору у Спужу, а посебно не као свједок против других лица”, рекао је Ивановић.

Он је додао да Кнежевић “не жели да поново буде искоришћен и злоупотријебљен, као што је већ био политички искоришћен за борбу против Мила Ђукановића и рушење његовог режима”.

Ивановић је навео да ће се Кнежевић водити само својим интересима у вези са заштитом уништене и враћањем одузете имовине, арбитраже и интересом више од хиљаду људи из “Атлас групе” који су остали без посла, “тако да више код њега не постоји жзавичајни романтизамж”.

Адвокат Дражен Медојевић је сугерисао да Кнежевић мора имати чврсте гаранције у вези са својом безбједности и услове за укидање притвора, као и могућност обављања пословних активности које се тичу Универзитета, своје пословне групације и имовине, те гаранције да ће му се омогућити активно учешће у потенцијалном арбитражном поступку.

Адвокати сматрају да је “то начин који би ишао у правцу стварања предуслова за право рјешење у конкретном случају”.

Кнежевић је осумњичен за злоупотребу положаја и овлаштења у привреди путем подстрекавања, стварање криминалне групе и прање новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана