Клуб посланика ПДП-а упутио резолуцију о Милановићу

Г.С.
Клуб посланика ПДП-а упутио резолуцију о Милановићу

Клуб посланика ПДП-а је упутио иницијативу према Народној скупштини Републике Српске за усвајање Резолуције којом би се Зоран Милановић прогласио непожељним у Српској, као и обавезујуће препоруке према члану Предсједништва БиХ из РС да се ова тачка стави на дневни ред Предсједништва, рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а у НСРС Игор Црнадак.

Он је објаснио да је овим потезом Клуб посланика ПДП-а кренуо у реализацију закључака Предсједништва ПДП-а.

Црнадак је истакао да је тај приједлог упутио свим шефовима посланичких клубова и група, као и независним посланицима који партиципирају у Народној скупштини Републике Српске, наводи БН портал.

Црнадак је подсјетио да Резолуција укључује став да се званичници Републике Српке не састају са Зораном Милановићем.

- Такође, јавни ресурси Републике Српске на локалном и републичком нивоу, тргови, паркови, затворени простори, сви јавни објекти, неће бити уступљени на кориштење било којем догађају на којем он учествује. То је минимум, након незапамћене, увредљиве, ниподаштавајуће активности Зорана Милановића према нама - рекао је Црнадак.

Истакао је да је битно да ово не буде тема за унутрашње политичке обрачуне.

- Треба да покушамо да дођемо у ситуацију да ова иницијатива буде приједлог свих политичких партија. Из тог разлога сам упутио писмо свим шефовима посланичких група и независним посланицима са идејом да и други политички субјекти дају свој допринос овој иницијативи и коначном тексту. Ми смо дали свој допринос приједлогу Резолуције, али спремни смо да саслушамо све и оснажимо је додатним захтјевима и квалификацијама.

Ми не желимо никакву политичку корист од овога, апелујемо на све посланике да постигнемо заједно договор, имамо заједнички текст и да тај материјал буде приједлог свих нас, те као такав буде разматран у НСРС.

Треба да покажемо да су наше самопоштовање и пијетет према свим жртвама ХВО-а изнад било чијег ега, било чије сујете или жеље за ситном дневнополитичком користи, да треба да сачувамо достојанство и част као народ и као Република Српска - рекао је Црнадак, који је нагласио да је иницијатива плод личних активности Зорана Милановића, а не односа према Хрватској и хрватском народу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана