Клокић: Зелено свјетло Европске комисије - додатни вјетар у леђа

СРНА
Клокић: Зелено свјетло Европске комисије - додатни вјетар у леђа

БАЊАЛУКА - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је Срни да је зелено свјетло Европске комисије за почетак преговора о приступању БиХ у ЕУ снажна порука и значајна ствар, али и додатни вјетар у леђа да се настави радити на европском путу.

"Без обзира на коначну одлуку, коју очекујемо наредне седмице, нећемо одустати од европског пута, али ни и од првобитних ставова које ћемо и даље истицати - будуће чланство без страног протектората и које ни у ком случају не смије угрозити уставну позицију и надлежности Републике Српске у БиХ, које су обезбијеђење кроз Дејтонски споразум и уграђене у Устав", рекао је Клокић.

Он је додао да је Република Српска одувијек подржавала чланство БиХ у ЕУ. "Важно је да грађани знају, а што ме лично радује, да смо тражене европске законе усвојили уз потпуну заштиту аутономије и статуса Републике Српске, за шта смо се од почетка и залагали", истакао је Клокић.

Он је додао да му је драго што је Европска комисија препознала труд и што је у претходном периоду ухваћен значајан залет ка испуњењу тражених услова за коначно отварање преговора.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен саопштила је раније данас у обраћању Европском парламенту да ће Комисија препоручити Европском савјету да званично започне разговоре о приступању БиХ Унији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана