Клокић: Влада посвећена европским интеграцијама уз досљедну примјену механизма координације

ГС
Клокић: Влада посвећена европским интеграцијама уз досљедну примјену механизма координације

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је да је Влада Републике Српске посвећена европским интеграцијама, уз досљедну примјену механизма координације.

На данашњем састанку Радне групе за западни Балкан Комитета европских регија, у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, Клокић је говорио и о изазовима које очекују БиХ и Републику Српску како би се у наредном периоду спровеле неопходне реформе, саопштено је из ресорног министарства.

- Процес европских интеграција подразумијева активно учешће свих релевантних актера, нарочито сарадњом републичког и локалног нивоа. Ако узмемо у обзир чињеницу да се више од 60 одсто правног оквира ЕУ спроводи на локалном и регионалном нивоу, јасно је да јединице локалне самоуправе треба да имају способност и капацитет за спровођење неопходних реформи - истакао је Клокић у свом излагању, као учесник панела посвећеног припремама за приступање ЕУ.

На састанку и окупљању Радне групе разговарано је о припремама за приступање ЕУ и улози локалних и регионалних власти у том процесу, те значају јачања административних капацитета свих нивоа власти.

Кроз дијалог и тематске панеле, саговорници су се сложили да је потребно да се ураде значајни кораци како би се у земљама Балкана спровела реформа јавне управе, али да се то не може урадити без активног учешћа свих нивоа власти, закључује се у саопштењу, преносе РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана