Клокић: Српска плодно тло за пројекте, Шмит да нађе другу занимацију

Срна
Foto: Влада РС

БАЊАЛУКА - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић поручио је да је Српска плодно тло за различите пројекте и та позиција ће само јачати, док је вријеме монархије, у којем једна особа мисли да има право да о свему одлучује - прошлост, а не садашњост и будућност какву Кристијан Шмит покушава да успостави.

"Занима ме гдје се завршава потреба Кристијана Шмита да оцрни Републику Српску, која је и те како погодно тло за инвеститоре, што показују и стални састанци, контакти и догађаји које имамо, а посебно у вези са сарадњом с инвеститорима из Њемачке. На наше задовољство, а његову жалост, Српска је плодно тло за различите пројекте и та позиција ће само бити јача", рекао је Клокић, реагујући на то што је Шмит позвао међународне инвеститоре да заобилазе Републику Српску.

Клокић је указао да је посебно иритантна потреба медија из Федерације БиХ да толико оцрне Републику Српску.

"О каквој заједничкој будућности ми говоримо? Моли се Шмит да нађе неку другу занимацију, Република Српска је озбиљна Република са свијетлом будућношћу и бројним инвестиционим плановима", поручио је Клокић.

Њемачки новинар Мајкл Мартенс, који ради за Франкфуртер алгемајне цајтунг, објавио је данас на "Твитеру" писмо које је Шмит раније упутио инвеститорима, али и банкама, упозоравајући их да заобилазе Републику Српску.

"ОХР упозорава међународне инвеститоре у Републику Српску, али и банке које разматрају да прихвате државну имовину као колатерал за кредите: будите опрезни, ваш новац може бити изгубљен. Тако се ОХР нада да ће владати Милорадом Додиком, предсједником Српске", написао је Мартенс у објави.

Мартенс је додао и да није сигуран да ли је добра идеја да се ОХР понаша као страшило за птице за потенцијалне инвеститоре у БиХ, али да је изгледа таква ситуација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана