Клокић: Шмит покушава оправдати своје постојање

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је Срни да је бесмислено гледати како се Кристијан Шмит у посљедње вријеме константно бави 9. јануаром – Даном Републике Српске и тако покушава да оправда своје постојање.

У изјави поводом писања Шмита првим људима Републике Српске о прослави Дана Републике, Клокић је рекао да је неуставан само Шмитов боравак и уплитање у најважније празнике Републике Српске.

"Неку пошту је ових дана боље не отварати. Радујемо се обиљежавању које долази и искрено се надамо да и господин Шмит има чему да се радује, такође. Ако поштујете Дејтонски мировни споразум као што говорите, зашто онда не поштујете начин именовања високог представника, што је тамо јасно дефинисано?", упитао је Клокић.

Кристијан Шмит навео је у писму руководиоцима Републике Српске поводом најављеног обиљежавања Дана Републике, да је Уставни суд БиХ у низу одлука утврдио да је проглашење 9. јануара Даном Републике неуставно, те да су те одлуке "коначне и обавезујуће и морају се поштовати".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана