Клокић: Нема заобилажења Дејтонског споразума

ГС
Клокић: Нема заобилажења Дејтонског споразума

БАЊАЛУКА - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић поручио је, поводом најновије пресуде Европског суда за људска права, да нема заобилажења Дејтонског споразума, дирања у ентитете, нити промјене уставног уређења БиХ.

"Једини договор на било које теме може и мора бити вођен унутар БиХ. И нико други у то не би требало да се петља", написао је Клокић на друштвеној мрежи "Икс".

Коментаришући изјаву члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да је пресуда "побједа грађанског концепта", Клокић је рекао да би тај политичар требало да зна да је најновија пресуда из Стразбура неспроводива у БиХ.

А да све буде још горе, навео је Клокић, ова пресуда није прва, а чини се ни посљедња.

"До кад ћемо сви бити жртве потребе једног човјека да сам себи да на важности на сасвим погрешан начин?", упитао је Клокић.

Он је истакао да не може а да све то још једном не схвати као пријетњу Републици Српској и грађанима Српске.

"Али, знате како кажу - ћераћемо се још!", поручио је Клокић.

Европски суд за људска права је, у данас објављеној пресуди, утврдио да је дошло до повреде члана један Протокола 12 /општа забрана дискриминације/ и Европске конвенције о људским правима због тога што Славен Ковачевић, савјетник хрватског члана Предсједништва Жељка Комшића, "није адекватно заступљен у Дому народа Парламентарне скупштине и Предсједништву БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана