Кликс: Кустурић приведен због сумњивих набавки током пандемије?

Кликс
Кликс: Кустурић приведен због сумњивих набавки током пандемије?

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске Дејан Кустурић приведен је у данашњој акцији Агенције за истраге и заштиту (СИПА) кодног назива "Луна", сазнаје Кликс.

Приведен је, наводи сарајевски портал, по налогу Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва Републике Српске.

„Независне“ сазнају да ће Кустурић бити ухапшен у акцији "Луна" коју спроводи СИПА, због сумње на злоупотребу службеног положаја или овлашћења и несавјестан рад у служби, сазнају "Независне новине".

Како је за "Независне новине" рекао извор из СИПА Кустурић ће бити лишен слободе.

Претходно је извршен претрес приватних и службених просторија на више локација у Бањалуци. Током дана ће бити познати да ли ће за Кустурића тражити притвор.

Кустурића сумњиче за злоупотребу положаја, односно склапање милионских уговора који су закључивани током пандемије вируса коронау вези са набавком медицинске опреме, међу којима су и респиратори.

Уговоре о набавци респиратора Фонд здравственог осигурања је закључивао са фирмом „Медиетик“ д.о.о. Бања Лука.

Републичко тужилаштво већ дуже времена води истрагу о набавци 165 респиратора. Они су купљени за 12,9 милиона КМ, без ПДВ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана