Кинеска телевизија емитовала прилог о болници у Добоју (ВИДЕО)

ГС
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА- Кинеска Централна Телевизија /CCTV/, најутицајнији медиј у Кини, емитовала је прилог о свечаном отварању нове болнице у Добоју коју је градио "Синофарм" из ове земље, а ријеч је о првом пројекту такве врсте који реализује једна компанија из Кине у Европи.

Прилог је емитован у информативној емисији на 13. каналу, а почео је обраћањем предсједника Републике Српске Милорада Додика о значају сарадње Српске и Кине, као и иницијативи "Појас и пут" предсједника Си Ђинпинга.

"Када смо разумјели о чему се ради ми нисмо оклијевали да покушамо да анимирамо кинеске компаније да са нама сарађују", рекао је Додик у изјави.

Прилог можете погледати на овом линку.

Кинеска Централна Телевизија национални је сервис Кине, и најутицајнији медиј јер према појединим истраживањима свакодневно у земљи програм ове телевизије прати преко 500 милиона људи.

Кинеска Централна Телевизија програм емитује на преко 20 домаћих канала, али и на 6 канала различитог садржаја на енглеском, руском, арапском, француском и шпанском језику.

Такође, ова Телевизија емитује програм и на 20 других канала који се плаћају на захтјев.

Новоизграђена болница у Добоју први је здравствени пројекат којег је једна кинеска компанија изградила у Европи, а вриједан је 104 милиона КМ.

Када је ријеч о болници у Добоју, пројектована је да дугорочно опслужује 330.000 становника добојске регије и околине, те одговори изазовима савремене медицине.

Објекат је опремљен најсавременијом медицинском технологијом и пружа капацитет од 450 болесничких кревета, укључујући специјализоване јединице интензивне и полуинтензивне његе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана