Кељменди већ шест пута био у Тужилаштву БиХ

Г.С.
Кељменди већ шест пута био у Тужилаштву БиХ

Елвису Кељмендију, којег Тужилаштво БиХ терети за организовани криминал и промет наркотика, а у вези с истрагама о "Скај" апликацији, и даље је на снази кућни притвор – забрана напуштања мјеста пребивалишта.

Кељмендија, такође, два пута дневно, а према рјешењу Суда БиХ, обилази полиција како би се увјерила поштује ли мјере забране које је предложило Државно тужилаштво.

Ову информацију потврдио је његов адвокат Сенад Крехо. Кељменди је, подсјећамо, пуштен из притвора у Војковићима прије мјесец, а након што је пристао на сарадњу с Тужилаштвом БиХ.

Он је, а што је и већ писано ошмекао своје сараднике, прије свега Ајлина Ахмића и Анела Сејфовића, који су заједно с њим ухапшени. Њима је недавно притвор продужен за још три мјесеца. Питање је када ће након исказа Кељмендија изаћи на слободу.

Послије његовог исказа ухапшен је Денис Стојнић, сарајевски ММА борац и угоститељ.

Сам самцат

Али је и он, по узору на кума Елвиса, одлучио "пјевати" тужиоцима па је „зарадио" кућни притвор.

Према информацијама Дневног Аваза Кељменди интензивно сарађује с Тужилаштвом. Он је у протеклих мјесец више од пет пута био у овој институцији. Но, сваки пут без адвоката.

Како даје изјаве, тако се истрага шири и иде све даље. Овога пута према полицијским службеницима с којима је сарађивао и чију је заштиту имао. Тужилаштво има аса у рукаву, питање је само када ће кренути нова хапшења и до кога воде.

Пабло и Роналдо

Кељменди је, подсјећамо, користио "Скај" надимак Беса, а Ахмић је био Аватар. На килограму кокаина узимали су 90.000 КМ, а хероина 40.000 КМ.

Сарађивали су с припадницима криминалне организације из Турске, Албаније, Црне Горе и Србије "Скај" имена Тигер 1, Нино, Арон, Буфало, Токио, Гоку, Рома, Смеско, Амстердам, Роналдо, Дјоле, Синола, Екица, Пабло, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана