Келеман: Очекујемо помоћ предсједника Српске

СРНА
Келеман: Очекујемо помоћ предсједника Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бањалука Бојан Келеман рекао је Срни да се и даље тражи 51 нестало лице рођено у граду на Врбасу, те да на том плану очекују и помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Келеман је навео да је ријеч о особама које су у протеклом рату нестале на територији БиХ и Републике Српске током ратних дешавања.

"Циљ је да се нешто покрене са мртве тачке у тражењу несталих јер нисмо задовољни радом на том плану када је ријеч о институцијама на нивоу БиХ. Зато тражимо подршку предсједника Додика у смислу да се оснује посебна установа која ће се бавити тражењем несталих", истакао је Келеман.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац рекла је Срни да процес тражења несталих треба коначно откочити.

Она је на састанку са породицама несталих бораца и цивила који живе на подручју Бањалуке истакла да ова организација очекује свесрдну помоћ институција и власти Српске у тражењу укупно 1.636 несталих особа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана