Кецмановић: За Запад су "диктатори" суверенисти попут Додика и Путина

Срна
Кецмановић: За Запад су "диктатори" суверенисти попут Додика и Путина

Стигмом "диктатори" Запад етикетира све непослушне суверенисте и борце против империјалног неоколонијализма који уживају велику популарност и убједљиво добијају више избора заредом, рекао је професор Ненад Кецмановић.

Према његовим ријечима, они који сумњају да су предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Русије Владимир Путин заиста диктатори "треба само да консултују годишње извјештаје овлаштених мјерилаца степена демократије" какав је "Рандом хаус" који живи од америчких донација.

"Онај ко плаћа бира музику. `Србија је полудемократија, а /самопроглашено/ Косово лидер демократије у региону!` и то читав колективни Запад прима на знање и равнање. Вучић је нешто смутио око тријумфа на изборима, Додику су мјесецима пребројавали још једну побједу и суде за непоштовање лажног високог представника, а Путин је стигао и до суда за ратне злочине. Према свецу и тропар", рекао је Кецмановић за "Политику".

Он је указао да су предсједник САД Џозеф Бајден и пратећи европски вокали са колективног Запада Путина назвали диктатором када су сондаже утврдиле да ужива подршку изнад 70 одсто бирача и да ће остати предсједник Русије бар још једну цијелу деценију.

"Бајден је и Си Ђинпинга назвао диктатором зато што је опет једногласно изабран на конгресу КПК /Комунистичке партије Кине/. Међу такве спадају и /председник Турске Реџеп Тајип/ Ердоган и /председник Бјелорусије Александар/ Лукашенко, потенцијално и /мађарски премијер Виктор/ Орбан и /председник Србије Александар/ Вучић, а тек Додик", рекао је Кецмановић.

Он је нагласио да неки од њих референдумом мијењају уставна ограничења, неки мијењају челне функције у партији, влади, држави, али задржавају лидерски ауторитет "биће на основу резултата и по вољи народа".

"Никад не кажу да су криви Руси, Мађари, Турци, Срби, који их узастопно бирају. Не, народ је добар, а негативне квалификације се увек односе на националног лидера лично", појаснио је Кецмановић.

Према његовом мишљењу, персонална адреса је права, али је квалификација неумјесна.

"Намештени избори? Све те земље више нису бољшевичке и избори су исти као и на Западу, чак са међународним контролорима", рекао је Кецмановић.

Он је истакао да је предсједник Русије Путин више пута изабран на демократским и фер изборима, а по западним стандардима за незападне земље два пута заредом поновљени избори јесу минималан услов стабилне демократије.

"Али, хладноратовску шему су обновили: "Наши су демократе, ваши диктатори", рекао је Кецмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана