Кавазовић осудио закључак приједорске скупштине, каже да су Бошњаци европски Палестинци

ГС
Кавазовић осудио закључак приједорске скупштине, каже да су Бошњаци европски Палестинци

САРАЕВО - Реис - ул-улема Исламске заједнице (ИЗ) у БиХ Хусеин Кавазовић оцијенио је срамотном данашњу одлуку Скупштине Града Приједора, која је на посебној сједници осудила изјаве главног имама Меџлиса Исламске заједнице Козарац, Амира Махића.

Махић је 27. јануара у џамији у Козарцу вријеђао Светог Саву и Српску православну цркву.

– Срамотно је то. Општина у којој је почињен злочин с елементима геноцида, убијани и држани у логору имами, порушене све џамије, убијана дјеца. Бошњаци су европски Палестинци, прогоне их на правди Бога њихове комшије којима су они много пута учинили добро – изјавио је Кавазовић за Агенцију МИНА.

Према усвојеном закључку, Скупштина „најоштрије осуђује иступање и говор главног имама Меџлиса исламске заједнице Козарац Амира Махића 27. јануара ове године у џамији у Козарцу, који је оваквим иступањем упутио увредљиве поруке и изазвао језик мржње према православном народу, искривљујући историјске чињенице”.

Адвокат хафиза Махића Емир Ковачевић изјавио је да овај закључак садржи неистине упућене према Махићу.

– Апсолутно не стоји да је он искривљавао историјске чињенице, како се цитира у закључку. Сматрам да има елемента за подношење тужбе због клевете, а о томе ћемо касније одлучити у консултацијама са брањеником – рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана