Катица о инциденту у Сарајеву: Утврђујемо да ли направљена адекватна безбједносна процјена

Танјуг
Катица о инциденту у Сарајеву: Утврђујемо да ли направљена адекватна безбједносна процјена

САРАЈЕВО - Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица рекао је данас, говорећи о инциденту који се у суботу десио на Илиџи, када је рањен један родитељ из Србије, чије дијете је учествовало на фудбалском турниру, да тек треба утврдити да ли је уочи инцидента била направљена адекватна безбједносна процјена.

Скуп је, према његовим информацијама, био пријављен полицији, али није било фиксног обезбјеђења.

- Скуп је, колико знам, био пријављен полицији, као такав је и третиран. Треба испитати да ли се радило о адекватној сигурносној процјени и да ли је адекватно реаговано. Комесар је још јуче формирао такозвану унутрашњу инспекцију, односно контролу која ће провјерити све могуће чињенице. Сигуран сам да ће анализа понудити подлогу да се убудуће ради много боље, данас ћу добити писмену информацију од комесара са свим релевантним чињеницама - рекао је Катица за сарајевску Н1 ТВ.

Сигуран је, каже, да треба прилагодити будуће безбједносне процјене и поступање полиције на оваквим догађајима.

-Чуо сам да у овом случају није било фиксног обезбјеђења од полиције, него од организатора и заштитне агенције - рекао је Катица.

Катица је, заједно са градоначелницом Сарајева Бењамином Карић, и министром културе и спорта КС Самиром Авдићем обишао повријеђеног родитеља.

-То су јако разумни људи, разумију да је ово инцидентна и изолована ситуација. Био је прибран и изгледао нормално - навео је Катица.

Због овог инцидента, ухапшено је 10 особа, а Катица појашњава да се од десет приведених – њих осам третирају као директни извршиоци, а двоје као помагачи.

Ухапшени су синоћ предати надлежном кантоналном тужиоцу који има 24 сата да одлучи шта даље. Катица вјерује да се може очекивати осуђујућа пресуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана