Каран: Све спремно за сутрашњи дефиле у Источном Сарајеву

Срна
Каран: Све спремно за сутрашњи дефиле у Источном Сарајеву

БАНЈАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран позвао је све грађане да присуствују сутрашњем свечаном дефилеу у Источном Сарајеву поводом Дана Републике – 9. јануара, који ће, како је рекао, бити апсолутно безбједан.

Каран је рекао да су у вези са дефилеом обављене посљедње пробе, те да су на том плану потпуно спремни сви припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ и цивилног сектора, којих ће на манифестацији бити више од 2.500.

Он је за АТВ рекао да ће дефиле у безбједносном и оперативном смислу, те у сарадњи са другим полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ, бити потпуно осигуран, те да неће бити дозвољено да ико поквари свечаност.

“Дакле, грађани као учесници, могу потпуно мирно и безбједно присуствовати дефилеу и прослави Дана Републике”, рекао је Каран.

Он је поновио да је Дан Републике потпуно уставан и законит, те да би институције БиХ требало да то прихвате зарад опстанка те земље у интересу свих народа.

“Девети јануар је манифестација државотворности Српске. Напади на тај датум јесу напади свих оних који су против Српске, али неће им то проћи”, рекао је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана