Каран: Стање безбједности повољно и стабилно

СРНА
Каран: Стање безбједности повољно и стабилно

БАЊАЛУКА- Стање безбједности у Републици Српској је потпуно повољно и стабилно, рекао је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран.

Говорећи о Ивици Мишковићу из Какња, који је побјегао из Основног суда у Бањалуци 7. новембра, Каран је рекао да је Министарство правде Републике Српске дошло до података да је он у Хрватској, те да треба ући у правни процес екстрадиције, с обзиром на то да Мишковић има и држављанство Хрватске.

Према његовим ријечима, интензивно се ради и на потрази кинеског држављанина који је побјегао из екстрадиционог притвора у Требињу прије два дана.

"Није моје да пребацујем одговорност на друге, али знате да је у првом случају био надзор судских полицајаца, а у другом случају казнено-поправне установе", рекао је Каран на обиљежавању крсне славе МУП-а Републике Српске у Бањалуци.

Он је додао да бијег два затвореника није био проблем Министарства унутрашњих послова, али да Министарство ради на рјешавању ових проблема.

Основни суд у Бањалуци расписао је потјерницу за Ивицом Мишковићем из Какња, који је након изрицања пресуде за обљубу побјегао 7. новембра из зграде тог суда.

Из Основног суда саопштено је раније да је јавно објављена пресуда оптуженом И.М. за четири кривична дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година и за свако појединачно утврђена казна затвора по 14 мјесеци, те је осуђен на јединствену казну затвора од четири године.

Када је ријеч о кинеском држављанину, он је побјегао у недјељу, 19. новембра, из Окружног затвора у Требињу, прескочивши зид и ограду током шетње по затвору, који је полуотвореног типа и није предвиђен за такве затворенике, рекао је раније Срни директор Казнено-поправног завода Требиње Зоран Миладиновић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана