Каран: Полиција спремна да се суочи са најтежим облицима криминалитета

Срна
Каран: Полиција спремна да се суочи са најтежим облицима криминалитета

БАЊАЛУКА - Припадници Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/ и Жандармерије МУП-а Републике Српске стално морају бити психо-физички спремни да се суоче са најтежим облицима криминалитета гдје је угрожен уставни поредак Српске и њихови животи, изјавио је данас министар унутрашњих послова Синиша Каран.

Након отварања новог објекта за Специјалну антитерористичку јединицу /САЈ/ и Жандармерију у Залужанима код Бањалуке у оквиру комплекса Центра за обуку МУП-а Републике Српске, Каран је рекао новинарима да припадници ове двије јединице раде посебне послове у оквиру МУП-а чије је дјеловање директно повезано са угрожавањем њихових живота.

"Ради се о најтежим облицима криминалитета насилног рушења уставног поретка, тероризма, различитих талачких ситуација, нарушавање јавног реда и мира које може угрозити укупни јавни поредак", појаснио је Каран.

Он је рекао да ће новоотворени објекат служити за њихов смјештај и цјелодневни боравак, напоменувши да је послије обуке одмор веома важан.

"Отварањем овог објекта заокружена је цијелина када је ријеч о обуци, смјештају и боравку припадника ове двије јединице", рекао је Каран

Каран је додао да ће МУП Републике Српске наставити радити на побошљању обуке и смјештаја својих припадника.

Отварању овог објекта присуствовао је и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Поводом отварања овог објекта постројен је 51 полицијски службеник којима почиње основна полицијска обука за припаднике Жандармерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана