Каран: Нема озбиљног терористичког акта да није повезан са БиХ

Срна
Каран: Нема озбиљног терористичког акта да није повезан са БиХ

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран је указао да тероризма представља један од безбједносних изазова у БиХ, истичући да посљедњих година нема озбиљног терористичког акта у свијету који нема повезницу са БиХ, било у смислу пружања логистике извиршилаца или поријекла оружја.

"Имате и велики број оних који су процесуирани због одласка на страна ратишта и чланства у терористичким организацијама, то не можете занемарити. То је увијек опасност, посебно у БиХ гдје долази до крупних политичких сукобљавања око статуса БиХ и статуса Републике Српске", упозорио је Каран.

Осврћући се на недавну посјету Москви, Каран је рекао да је превазишла сва очекивања и да је најзначајнија због неизмјерног пријатељства Руске Федерације и Републике Српске и два сродна народа што је битно у моментима када и Русија и Српска трпе невиђене притиске на урушавању уставног система и поретка.

"Није то само емоционално, традиционално и историјско искуство, што доминантно и јесте, већ и због ставова Руске Федерације првенствено у Савјету безбједности УН и раније у Савјету за спровођење мира, гдје је континуирано стајала иза Републике Српске и није дозволила њено урушавање и урушавање њеног уставног поретка", нагласио је Каран.

Каран је истакао да је посебно било упечатљиво да је на самом дочеку у центру Москве и дефилеу свирана химна Републике Српске "Моја Република".

"Поздравио сам их са `Помоз` Бог, јунаци!` они су одговори `Бог ти помогао!`, осјећао сам се као да смо били у Залужанима", рекао је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана