Каран: МУП гарант безбједности предсједника Српске

Срна
Каран: МУП гарант безбједности предсједника Српске

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је Срни да Министарство унутрашњих послова (МУП) Српске у оперативном и физичком смислу у континуитету, дакле дужи временски период, предузима низ мјера и радњи на заштити предсједника Републике Српске Милорада Додика, чиме гарантује његову безбједност.

"Под тим мислим на аспект његовог кретања, боравка, активности и друго. Наше службе проактивно дјелују, свакодневно процјењујући могућа угрожавања, с обзиром на то да је то, ипак, најугроженија личност у Републици Српској", истакао је Каран.

Према његовим ријечима, заштита и безбједност личности које се посебно штите у Републици Српској, а посебно предсједника Републике Српске, је нешто чему МУП приступа са највишим могућим степеном озбиљности и професионалности.

Он је истакао да је заштита личности предсједника Републике специфична са аспекта функције коју он обавља и самим тим спада међу оне који запримају и највише пријетњи, те у складу са тим се на дневном нивоу предузимају све мјере у смислу процјене његове угрожености и заштите.

"Кад говоримо пријетњама, мислим на наша оперативна сазнања и размјену информација са другим полицијских агенцијама, али и све оне пријетње предсједнику Републике на друштвеним мрежама, путем електронске поште и другог", нагласио је министар унутрашњих послова Републике Српске.

Он је рекао да се свакој информацији приступа једнако озбиљно.

"Свједоци сте да таквих пријетњи има стално, али оно што је битно да свакој информацији и сазнању приступамо са једнаком озбиљношћу, а све са циљом расвјетљивања тих кривичних дјела", истакао је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана