Каран: Милан Јелић дао огроман допринос изградњи Српске

Срна
Foto: Архива

МОДРИЧА- Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је данас у Модричи након полагања вијенаца на спомен-обиљежје Милана Јелића да је Јелић био велики државник и политичар који је дао огроман допринос изградњи Српске.

Каран је истакао да су трагови Јелићеве државничке и људске вриједности и данас видљиви.

Он је подсјетио да млади у Републици Српској, захваљујући подршци Фондације "Др Милан Јелић", остају у Српској.

Изасланик српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Бошко Томић рекао је да му је била част да сарађује са Јелићем, који је био визионар и веома успјешан привредник.

"Штета је за Републику Српску када такви, какав је био Јелић, у пуној снази, прерано оду", рекао је новинарима Томић.

Син Милана Јелић, Петар Јелић, захвалио је пријатељима и Милановим сарадницима који и на овај начин гаје успомену на његовог оца, доказују да га нису заборавили.

У Модричи су данас поводом 9. јануара, Дана Републике положени вијенци и цвијеће на спомен-обиљежје бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Вијенце и цвијеће положили су, између осталих, изасланик српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Бошко Томић, изасланици предсједника Републике Српске и Народне скупштине Српске, невладиних организација, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Милан Јелић је након рата биран за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Прије него што је изабран за предсједника Српске, био је и министар привреде, енергетике и развоја. Јелић је био универзитетски професор и предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

За предсједника Републике Српске изабран је 9. новембра 2006. године.

Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара у 51. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана