Каран: Има неко ко је гори од Шмита

Срна
Foto: ГС

Министар унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Синиша Каран изјавио је у петак да је Република Српска нападнута, не само од грађанина Кристијана Шмита, те оцијенио да је од њега гори Уставни суд БиХ као највећи фактор дестабилизације.

- Рећи ћу једну реченицу у одбрану Шмита - он није најгори, има неко ко је гори од Шмита. Гори од Шмита свих ових година је Уставни суд БиХ који је првога дана требао рећи да он није у Уставу препознат као законодавац, оспорити га као неуставног законодавца и тиме би дали највећи допринос стварању стабилне, какве-такве, ове сложене БиХ - рекао је Каран у Бијељини.

Он је истакао да уз Уставни суд БиХ и Суд и Тужилаштво БиХ дјелују по неуставним актима, иако су они задужени да кроз своје редовне послове штите кључне принципе сваке земље, па и БиХ, принципе уставности и законитости, владавине права и правне државе.

- Они су ти који су задужени да штите уставност и законитост, а дјелују по неуставним актима 30 година, поготово сада по неуставним актима некога ко није у Уставу ни Дејтонском споразуму препознат и чине историјски грешку урушавања уставног система БиХ - оцијенио је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана