Каран: Економски рат кључан у хибридном рату против Српске

Срна
Каран: Економски рат кључан у хибридном рату против Српске

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран оцијенио је да се против Републике Српске већ 30 година води хибридни рат у свим сегментима, а један од кључних је економски рат.

Каран је указао да су санкције које су добили руководство Српске и поједина предузећа препознати облици хибридног рата које САД и неке друге земље воде у цијелом свијету посљедњих 30 година.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да је иста ситуација и код такозваних еколошких покрета, те да тамо гдје не одговара њиховим интересима, посредством невладиних организација и појединих медија шире дезинформације са кључним циљем да окрену грађане против Републике Српске и њеног руководства.

-Видјели сте када смо само покушали донијети закон о невладином сектору - и то само са аспекта ко их финансира из иностранства, да покажу одакле им новац, што свака земља на свијету има - дигли су се управо они који финансирају невладине организације посредством којих пласирају дезинформације - рекао је Каран.

Поручио је да је најбоља одбрана против хибридног рата да буду разоткривени они који га спроводе и да се укаже на позадину која је искључиво рушење уставног система и поретка Републике Српске.

-Сада сам само говорио о економским, а има још много других елемената. Неке смо преживјели, преживјећемо и ове - закључио је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана