Караматић: Шизофрена ситуација у федералном Дому народа

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО- Члан Хрватског народног сабора БиХ Марио Караматић изјавио је данас да у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ постоји шизофрена ситуација и окривио СДА да вуче БиХ ка Уједињеним Арапским Емиратима умјесто према уједињеној Европи.

“Чињеница је да СДА има већину и да преко потпредсједника ФБиХ може блокирати све процесе, али је идентично да Хрвати могу преко свог клуба блокирати све процесе, а СДП кроз српски клуб може блокирати све процесе”, рекао је Караматић за БХРТ.

Он је подсјетио да је СДА већ најавио блокаде, али да треба видјети на шта ће то на крају изаћи.

“Докле је СДА спреман ићи, не знам, али бих их замолио да сачувају мрвицу достојанства јер је ово дегутантно”, истакао је Караматић и оцијенио да се у СДА не могу помирити са дјелимичним губитком власти.

Караматић, који је и предсједник ХСС-а, очекује да би ФБиХ могла на сједници Парламента у петак, 27. јануара, добити руководство и да ће тада бити изабрани и делегати за хрватски и бошњачки клуб у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је оцијенио да то што се Уставни суд БиХ није огласио о интервенцијама Кристијана Шмита показује сав јад и биједу тог суда, истичући да троје страних судија у Уставном суду не могу разумјети суштину БиХ као ни други странци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана