Караџић Јовичевић: Образложења санкција креирају и домаћи немоћници

Срна
Foto: ГС

Кћерка првог предсједника Српске Соња Караџић Јовичевић рекла је да укидање санкција само једном члану њене породице, без икаквог образложења, доказује сав бесмисао ондашњих "разлога" за њихово увођење.

Посматрано уз истовремено изрицање санкција Горици и Игору Додику, додаје она, необориви је доказ начина функционисања америчке администрације, бахатости и дволичности уз обавезни холивудски сценарио иживљавања на свему ономе што је њима давно престало бити свето у сваком смислу.

"Не заваравајте се да крајње намјере и глупава образложења нису креирана и писана уз свесрдну помоћ домаћих немоћника. И данас, као и прије 20 година", указала је Караџић Јовичевић.

Подсјетивши да је неколико чланова њене породице под санкцијама више од 20 година, укључујући и њеног оца и њу, Караџић Јовичевић је рекла да образложење за санкције нема везе са памећу и логиком, а све што су навели ионако је изгубило на значају обустављањем истраге против њих у Тужилаштву БиХ или са хапшењем Радована Караџића 2008. године, а свакако са изрицањем правоснажне пресуде 2019. године, међутим, санкције су остале до данас.

"И тада, као и све ово вријеме, много је оних који се такмиче да нам отежају живот и мимо прописаних санкција, било да то раде лично или кроз институције и организације, не би ли тако прикупили неке политичке или финансијске бенефите и постали миљеници умјесто сумњиваца, иако су им шансе за ово друго много веће. Тек је неколико часних примјера пријатеља који су нам олакшали живот колико су били у могућности", навела је Караџић Јовичевић.

Она је истакла да не заборавља ни једне ни друге, а када дође вријеме да се о томе отворено говори, јавност ће бити изненађена сазнањима и о једним и о другим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана