Кандидат ПДП-a за бањалучког градоначелника и даље у магли

Маријана Миљић Бјеловук
Кандидат ПДП-a за бањалучког градоначелника и даље у магли

БАЊАЛУКА - Рок до којег је ПДП зацртао да ће донијети одлуку о питању кандидата за градоначелника Бањалуке је истекао, а како сазнајемо у тој странци одржан је само један састанак најужег руководства на којем није постигнута сагласност на ту тему.

Предсједништво ПДП-а је 22. фебруара, и то како би смирило буру у тој странци у вези с кандидатом за градоначелника највећег града у Српској, задужило најуже руководство странке да у року од 15 дана предложи Градском одбору ПДП-а Бањалука кандидата за градоначелника на предстојећим локалним изборима. Тај рок је прошао, а како сазнајемо предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић те четири потпредсједника, Игор Црнадак, Мира Пекић, Драшко Станивуковић и Милко Грмуша, те почасни предсједник странке Младен Иванић, састали су се само једном, али ни тада нису постигли јединство о питању имена кандидата те странке за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима.

- С обзиром да тада није било сагласности одлучено је да на идућим састанцима, којих ће по свему судећи бити више, најуже руководство донесе одлуку. По свему судећи како сада ствари стоје неће то ићи тако лако како се мислило на почетку - казао је извор “Гласа” из ПДП-а.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић претходних дана није одговарао на наше позиве тако да нисмо успјели добити одговор од њега када би могао бити познат став најужег руководства о питању кандидата за градоначелника Бањалуке.

Да се најуже руководство састало само једном потврдио је и Грмуша, који је навео да је странка заузела став да се о овом питању не оглашава у јавности.

- Вјерујем да ће бити још састанака. У демократској атмосфери покушаћемо  да дођемо до неког рјешења при чему је јасно да ћемо се сви држати неких својих принципа које смо раније изнијели. Тај процес је у току - казао је само кратко “Гласу” Грмуша.

Црнадак наводи да први састанак радне групе није пропао те да они настављају да раде.

- Очекујем да ћемо врло брзо упутити приједлог Предсједништву ПДП-а у вези с кандидатом за градоначелника Бањалуке. То би могло бити за недјељу, двије највише  - казао је “Гласу” Црнадак.

Кандидатура за градоначелника Бањалуке изазвала је велику буру у Градском одбору ПДП-а у Бањалуци и то након што је Драшко Станивуковић, актуелни градоначелник највећег града у Српској, рекао да има подршку свих градских одбора у трци за нови мандат, што су демантовали Грмуша и Црнадак.

Станивуковић обилази одборе

Док најуже руководство ПДП-а није још заузело јасан став о питању кандидатуре за градоначелника највећег града Српске, Драшко Станивуковић обилази мјесне одборе странке са којих јавно преноси поруку да има подршку за нови мандат.

- Добио сам једногласну подршку за будући мандат и побједе које ће за Бањалуку значити нове пројекте и нове четири године константног развоја - објавио је Станивуковић након што је посјетио мјесни одбор на Лаушу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана