Камала Херис одбацила Трампову понуду за дебату на "Фокс њузу"

Танјуг
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН- Амерички потпредсједник Камала Херис и њен изборни штаб одбацили су позив бившег америчког предсједника Доналда Трампа да у септембру учествује у телевизијској дебати на "Фокс њузу".

Херисова инсистира да се Трамп држи раније договореног наступа на "Еј-Би-Си њузу".

Трамп је јуче на својој платформи "Социјална истина" прихватио приједлог "Фокс" телевизије да се дебата са Херисовом одржи 4. септембра у Пенсилванији.

Из изборног штаба Херисове данас је саопштено да се "Трамп уплашио и покушава да се извуче из дебате на коју је већ пристао"

"Он мора да престане да се поиграва и да се појави на дебати на коју се већ обавезао", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да ће Херисова бити тамо како би се обратила публици у такозваном прајм-тајму. "Спремни смо да размотримо и друге дебате након оне на коју су обје стране већ раније пристале", наводи се у саопштењу.

"Фокс њуз" се генерално види као наклоњенији Трампу, а Еј-Би-Си Херисовој.

 

Трамп је требао да учествује у дебати са Џозефом Бајденом на каналу "Еј-Би-Си њуз" 10. септембра, прије него што је Бајден суспендовао своју кампању за реизбор и подржао Херисову да се кандидује на његово мјесто крајем прошлог мјесеца.

 

Трамп је учествовао у дебати са Бајденом у јуну у Атланти у Џорџији, који је водила станица Си-Ен-Ен. Бајден је дјеловао слабо током дебате и изгубио је ток мисли у више наврата, а његов слаб наступ изазвао је кризу унутар Демократске странке, која је на крају довела до повлачења Бајдена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана