Калабухов: Имамо стратешки однос са Српском и српским народом

Срна
Калабухов: Имамо стратешки однос са Српском и српским народом

БАЊАЛУКА- Руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов рекао је да Руска Федерација подржава Дејтонски мировни споразум и уз стратешки однос са Републиком Српском и српским народом ради на томе да има комуникацију и са бошњачким и хрватским народом, али и осталима у БиХ.

Калабухов је рекао да се његова земља залаже за поштовање равноправности конститутивних народа у БиХ, за комотан живот свих народа и за то да нема малигног утицаја међународне заједнице на дешавања у БиХ.

Он је позвао све политичаре у БиХ да искористе могућност за сарадњу са Руском Федерацијом у области економије, културе и свим другим доменима.

Коментаришући одлуку предсједника Републике Српске Милорада Додика да поводом Дана Републике Српске додијели Орден Републике Српске на орглици предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину, Калабухов је рекао да је то суверено право руководства Републике Српске и да је Руска Федерација захвална за ту одлуку јер настоји да има стратешке односе са Српском.

Калабухов је оцијенио интересантним то како се сматра добрим ако неко дијели америчке интересе, а да, ако неко дијели интересе Руске Федерације, одмах пријете казнама и санкцијама.

Он је истакао да би било боље да они карактеришу своју политику, те подсјетио на наводе америчке Амбасаде да је “ничим изазвана такозвана агресија Русије на Украјину”.

“Видимо шта је било прије тога и како су они напумпали Украјину наоружањем и како то сада раде, а били смо свједоци свакаквих лабораторија по Украјини које су експериментисале са руским генетским материјалом”, истакао је Калабухов.

Калабухов је упитао и шта је изазвало америчку агресију на Југославију, те да ли неко памти када је Колин Пауел махао бијелим прашком у Савјету безбједности да се уништи Ирак, Либија и да је то као “у реду”, јер је пријетња америчким интересима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана