Како је обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе ФОТО, ВИДЕО

ГС
Дан српског јединства, слободе и националне заставе
Foto: Танјуг | Дан српског јединства, слободе и националне заставе

БАЊАЛУКА - Широм Републике Српске данас је обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Заставе Републике Српске и Србије истакнуте су на зградама републичких институција, јавних установа и предузећа, приватних предузећа и објеката, као и на јавним мјестима - трговима и саобраћајницама у Српској и Србији.

Централна манифестација одржана је у Бијељини, у присуству највиших званичника Српске и Србије.

У Приједору је дефиле окупио више стотина грађана, а пригодан програм одржан је на Тргу мајора Зорана Карлице. Град је украшен заставама Републике Српске и Србије.

Град Зворник и општина Мали Зворник заједно су обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе сусретом младих на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића и симболичним спајањем застава Републике Српске и Србије.

Град Требиње заједно са Конзуларном канцеларијом Републике Србије прославио је Дан српског јединства на Тргу слободе, одакле су учесници програма и грађани могли да прате централни догађај из Бијељине.

У Билећи су заставе истакнуте на згради општине и свим јавним установама, а Основна школа „Свети Сава“ организовала је и приредбу у Дому културе.

У Љубињу су заставе од јутрос истакнуте на згради општине и главној улици, а у Берковићима на свим јавним објектима.

И улице Пала окићене су данас тробојкама.

Средња школа „28. јуни“ у Источном Новом Сарајево обиљежила је Дан српског јединства, слободе и националне заставе организовањем историјског часа за ученике, са којег је поручено да се мора његовати култура сјећања, те поштовати национални симболи и традиција српског народа.

Ученици и наставници Основне школе „Иван Горан Ковачић“ из Мркоњић Града пјевањем химне и ширењем велике заставе Републике Српске обиљежили су празник на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, у сјећање на 15. септембар 1918. године када је почео пробој Солунског фронта.
У организацији српских политичких партија које дјелују на простору Брчког данас је Дан српског јединства, слободе и националне заставе у том граду обиљежен молитвеним поменом и полагањем бијелих ружа на споменику српским браниоцима.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен је данас у Обудовцу код Шамца гдје је одата почаст свим погинулим Србима у протеклим ратовима.

У организацији бањалучког Градског одбора СНСД-а данас су поводом 15. септембра – Дана српског јединства, слободе и националне заставе грађани улицама Бањалуке носили српску заставу дугу 100 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана