Када ће бити именован нови директор СИПА

Маријана Миљић Бјеловук
Када ће бити именован нови директор СИПА

БАЊАЛУКА - Приједлог министра безбједности БиХ Ненада Нешића да се за првог човјека Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) именује трећепласирани са конкурса за избор директора те безбједносне агенције Слободан Радинковић више од мјесец дана не разматра Савјет министара, а како сада ствари стоје то питање наћи ће се на првој наредној сједници лидера политичких партија које чине власт на нивоу земље.

Нешић је још 12. септембра упутио ка Савјету министара приједлог да Радинковић буде именован за директора СИПА и та тачка није се нашла ни на једној одржаној сједници Савјета министара, а није ни на засједању министара које је најављено за данас у Сарајеву.

- Ништа се не дешава о том питању. Приједлог стоји. Шта ће бити видјећемо наредних дана и то након што се обаве политичке консултације. Дакле једна од тема прве наредне сједнице лидера странака које чине власт на нивоу БиХ биће и то питање - казао је “Гласу” Нешић. 

Навео је да је приједлог за именовање Радинковића усаглашен од стране српских министара у Савјету министара, а да он нема зелено свјетло од стране хрватских и бошњачких министара у Сарајеву.  

На питања да ли ће бити блокирана сва именовања у Савјету министара док не буде постављен директор СИПА, како је и најавио, Нешић наглашава да ће се српски представници искључиво водити интересима Републике Српске.

Састанак лидера странака које чине власт на нивоу БиХ, а који је био заказан за јуче, одгођен је због сахране жртава катастрофалних поплава у Јабланици, а ново засједање предсједника СНСД-а, ХДЗ-а и странака “тројке” најављено је за понедјељак у Сарајеву. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана