Кабинет предсједника Српске: Обjављивање информације о давању исказа - тужилачко-политичко-медијска играрија

Срна
Кабинет предсједника Српске: Обjављивање информације о давању исказа - тужилачко-политичко-медијска играрија

БАЊАЛУКА - Достављање информације појединим медијима да је предсједник Републике Српске Милорад Додик дао изјаву припадницима Агенције за истраге и заштиту БиХ у Бањалуци доказ је више да је ријеч о тужилачко-политичко-медијској играрији усмјереној ка једној од најважнијих институција у свакој нормалној држави, речено је у Кабинету предсједника Републике.

- Крајње је неприхватљиво и неозбиљно да се доставља и објављује информација да је предсједник Српске дао изјаву што довољно говори о БиХ и њеним институцијама. Са друге стране, јасно је да је ријеч о спрези оних који удружено дјелују против Републике Српске, институција Српске и српског народа - истакли су из Кабинета предсједника Републике.

Из Кабинета предсједника су указали да је објављивањем да је предсједник Републике дао исказ службеним лицима запосленим у СИПИ прекршена тајност истраге која је у току по налогу Суда и Тужилаштва БиХ и наведеним поступањем ствара се притисак јавности, те нарушава пресумпција невиности, јер је новинарско извјештавање посебно медија у ФБиХ извршено на начин да је лицима поменутим у тексту већ пресуђено.

Такође, из Кабинета предсједника су рекли за Срну да је однос службеника СИПЕ био максимално професионалан и коректан.

Из Кабинета предсједника Српске поручили су да, упркос свим могућим и немогућим ударима и провокацијама, званичници Републике Српске, на челу са њеним предсједником, никада неће подлећи притисцима и усцјенама и да ће бранити Републику Српску, њен уставни поредак и Дејтонски мировни споразум. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана