Кабинет предсједника НСРС: Злонамјерне изјаве Црнатка и Вукановића

Срна
Кабинет предсједника НСРС: Злонамјерне изјаве Црнатка и Вукановића

БАЊАЛУКА - Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске тврди да су тенденциозне и злонамјерне изјаве и прозивања народних посланика Небојше Вукановића и Игора Црнатка, поводом формирања делегације Народне скупштине Републике Српске за Сабор Србије и Републике Српске, који ће бити одржан сутра у Београду.

Из кабинета предсједника Народне скупштине саопштено је да је, према раније утврђеном протоколу на састанку представника народних скупштина Републике Српске и Републике Србије, предвиђено да званичне делегације представљају предсједници и потпредсједници народних скупштинā, као и предсједници и замјеници предсједникā Парламентарног форума Србија - Република Српска.

Према истом протоколу за остале народне посланике је предвиђено да присуствују пријему у Народној скупштини Србије, наводи се у демантију из Народне скупштине.

У саопштењу се додаје да је кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске благовремено обавијестио посланичке клубове/групе о овом протоколу, на основу којег је формиран списак народних посланика за пријем у Скупштини Србије, на којем се налазе и представници посланичких клубова ПДП-а и За правду и ред, те да то указује на неистинитост наведених тврдњи.

"Нажалост, народни посланици Небојша Вукановић и Игор Црнадак износећи овакве неистине бацају сјену на овај јединствен и важан догађај", наглашава се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана