Кабинет Цвијановићеве о писму Бајдена: Радујемо се сарадњи, али 25. новембар није празник БиХ

ГС
Кабинет Цвијановићеве о писму Бајдена: Радујемо се сарадњи, али 25. новембар није празник БиХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Кабинету српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић Срни је речено да се радују наставку сарадње са САД и вјерују да она може бити боља и интензивнија.

На питање Срне да прокоментаришу писмо америчког предсједника Џозефа Бајдена члановима Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, Денису Бећировићу и Жељку Комшићу у којем је упутио “најбоље жеље поводом обиљежавања Дана државности - 25. новембра”, из Кабинета су нагласили да су дужни да напомену да БиХ нема закон о празницима, те да 25. новембар, који се у  БиХ обиљежава као  “Дан државности БиХ”, није празник у цијелој БиХ.
-У претходном периоду покушали смо то да искомуницирамо према страним земљама, а будући да није успјело, додатно нас обавезује да наставимо да о томе обавјештавамо наше партнере изван БиХ - рекли су у Кабинету српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ.
Они су изразили увјерење да ће у будућности додатно унаприједити односе, као и ниво разумијевања са САД, у интересу БиХ и САД, и уз допринос свих нивоа власти у БиХ.

Предсједник Сједињених Америчких Држава писао је новоизабраним члановима Предсједништва БиХ Денису Бећировићу, Жељки Цвијановић и Жељку Комшићу.

Бајден је у писму, „у име народа САД-а, члановима Предсједништва БиХ и грађанима БиХ упутио најбоље жеље поводом обиљежавања Дана државности“.

-Сједињене Државе снажно подупиру суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер БиХ. Позивамо челнике БиХ да оставе разлике по страни и раде на изградњи боље будућности за народе које представљају -казао је Бајден.

То, како је навео амерички предсједник, укључује брзо формирање власти на свим нивоима и спровођење реформи потребних да се обезбиједи мјесто БиХ у евроатлантској заједници народа.

У наставку је поручио да се весели надолазећој години када су у питању односи двије земље.

-У години која је пред нама веселим се јачању пријатељства међу нашим људима и продубљивању наше сарадње, укључујући сигурност, енергетску диверсификацију и борбу против корупције. Сједињене Државе ће наставити подржавати мир, сигурност и просперитет у Босни и Херцеговини за све њезине грађане - закључио је предсједник САД-а.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана