Јовица Радуловић нови предсједник Главног одбора СДС-а

СРНА
Јовица Радуловић нови предсједник Главног одбора СДС-а

БАЊАЛУКА - Јовица Радуловић изабран је данас на конститутивној сједници у Бањалуци за предсједника Главног одбора СДС-а.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић навео је да су изабрана и три потпредсједника странке - Маја Стојић Драгојевић, Желимир Нешковић и Огњен Бодирога.

"Слиједи нам избор још осам чланова Предсједништва странка, као и избор предсједника Актива жена и Актива младих", рекао је Миличевић новинарима.

Он је напоменуо да ће у наредном периоду фокус страначких органа бити припреме за локалне изборе који ће бити одржани наредне године.

Миличевић је навео да је Главни одбор СДС-а упутио снажну подршку српском народу на Косову и Метохиији који трпи терор нелегитимних структура у тој земљи.

Он је рекао да је то један од закључака који су донесени на конститутивној сједници Главног одбора странке, те позвао међународну заједницу да поштује резолуцију 1244 и међународне споразуме, као и да преостале Србе на Косову заштити од погрома и терора.

Миличевић је додао да је на сједници разматрана и тема државне имовине, као и иницијатива чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића да Предсједништво усвоји закон о државној имовини.

"Главни одбор СДС-а истиче да, према Уставу БиХ, Предсједништво нема надлежност да предлаже законе којима се уређују обликациони односи, због чега је њихова иницијатива до сада незабиљежен удар на Устав БиХ и генератор нове кризе", рекао је Миличевић.

Он је позвао посланике и делегате СДС-а да наставе поштовати ставове Народне скупштине Републике Српске који се односе на заштиту уставног положаја Српске, њене имовине и нелегитимности Кристијана Шмита.

Миличевић је рекао да је Главни одбор странке позвао предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Николу Шпирића да престане кршити пословник и спречавати да се на дневном реду нађе Закон о Уставном суду БиХ, који је предложио СДС. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана